2013/01/13

Rum - Türk

Birer yıl ara ile doğduklarında kimse bilmiyordu kaderlerinin iki kelime ile kesişeceğini. Bu iki kelime aynı zamanda birer ulus adı.

Rum ve Türk !

Biri İstanbul'da Büyükada'nın muhtemelen rüzgarı bol bir Aralık gününde dünyaya gözlerini açmıştı. Rum köklere sahip Türk vatandaşıydı. Türkleri coşturdu.

Diğeri ise yine bir ada olan Kıbrıs'ta geldi dünyaya. Türk köklere sahip Kıbrıs vatandaşıydı. Rumlar onunla o Rumlarla uğraştı durdu yıllarca.
Rauf Raif Denktaş
Lefter Küçükandonyadis



















Lefter ; ulusal takım formasıyla golleri attıkça kökenlere bakmadan seviniyordu herkes eskiden. Şimdi durum o kadar karmaşık bir hal aldı ki hatalı gol yiyen ulusal takım kalecisinin formasını giydiği kulüp takımından dolayı bilerek hatalı gol yediği yönünde suçlamalar yapılmakta , aynı gerekçe ile gol kaçıran futbolcuya küfürler edilmekte.

Eskiden beraberce maç izlenir , maç sonunda ufak takılmalar birbirini sinirlendirip sonrasında güldürmekken halimiz... Şimdiki durumu anlattırmayın bana...




Denktaş ; doğduğu topraklarda bölücülük ve zulüme karşı dimdik ayakta kalıp , bir devlete kuruculuk etmiş bir kişi. Gerçi kıymeti ne Türkiye'de ne de kurucusu olduğu KKTC'de bilinmemiştir. Bilinseydi "dik kafalı" , "çözüm bulmak yerine sorun yaratan" gözüyle bakıp -yine futbola bağlamak gerekirse- "Ahmet Dursun , Seba Gitsin" tavrını almazdı insanlar.

İkisi de 2012 yılının 13 Ocak'ında gözlerini kapattı bu dünyaya.

Huzur içinde uyusunlar.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.