2011/04/25

Doğramacı Lokantası


Yıllardan beri aynı lokantaya gidiyorsunuz. Düşünün yok mu öyle bir yer. Herkesin vardır. Kiminin gittiği suyana ekmek banılan kuru fasulyelerin yenildiği bir yerdir . Kiminin gittiği yer ise sadece dağda yabani kekikler ile beslenmiş tavşanlardan yemekler yapan lüks bir mekan.

Sulu yemek yapılan yeri ele alalım … Adı da “Doğramacı Lokantası” olsun. Unutmayın yıllardan beri Doğramacı Lokantasından yemek yiyorsunuz. Önünüze gelen yemeğe bakmadan baharat ekleyebilirsiniz , lezzete o kadar hakimsiniz.

Doğramacı Lokantasının aşçısı ile patron bir şekilde yollarını ayırmış. Ahmet Çelik diye bir adam bulmuşlar ,  yeni aşçı o olmuş. Yeni aşçı Ahmet Çelik öyle rezil yemekler yapmaya başlar ki pirinç pilavı yerken pilavdan ziyade tarhana çorbası tadı alırsınız.

İşte şimdi soru geliyor ! Tepkiniz ne olur ? Tarhana tadında pirinç pilavı yemek mi ? Yoksa bu duruma karşı şikayet etmek mi ?

Şikayet etmezseniz  daha uzun yıllar pirinç pilavının , kuru fasulyenin , nohutun  , orman kebabının tadına hasret kalırsınız.

Şikayet ettiğinizi düşünelim ama diğer müşterilerin bir kısmının ağzından tek cümle çıkıyor. “Tarhana çorbalı tadına sahip pirinç pilavı yemek beni tatmin ediyor.” Tek yorum , kısa ve öz.

Bu durumda ne yaparsınız ?

Kabullenirsiniz ya da kabullenmeyip biraz uzakta olsa bile başka bir yerde yemek yersiniz.

Peki ya bulunduğunuz semtte , şehirde ve hatta ülkedeki tek lokanta Doğramacı Lokantası ise ?!?

İşte ÖSYM’nin durumu da bu !

2011 yılı içerisinde benim baktığım 33 adet sınav yapılacak. 33 tanesi de “şaibeli” .

Artık insanların –bir kısım insanların- midesi bulandı.
Midesi bulanmayanlar “tatmin” oldu.

Başta ÖSYM Başkan V. Prof. Dr. Ali Demir , Genel Sekreter V. Turay Karadere olmak üzere bütün ÖSYM yetkililerini “istifa”ya davet etmek bu ülkedeki her yurttaş gibi benim de boynumun borcudur. ÖSYM yetkililerinin sadece ikisinin ismini yazdım , bunun sebebi  ÖSYM sitesinde sadece bu iki kişinin isminin yazmasıdır.
ÖSYM'yi acaba kimliksizler mi yönetmekte ?

Gelelim tatmin olanlara …  Onlar “tatminsizce” “tatmin” olmaya devam edecekler.

Doğramacı Lokantasına gelecek olursak… Keşke herkes istediği yemeği yese. Ama menü belli ne yazık ki. 



Yazar notu : Bu yazıyı sehven yazdım. Kimsecikler kusura bakmasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.